Mittwoch, 25. Juli 2018

Sta jesti u trudnoci a ne ugojiti se

One žene koje su gojazne, u trudnoći se u proseku ugoje oko kilograma. Ukoliko nosite blizance, normalno je da ćete se u trudnoći ugojiti više nego što biste se ugojili kada biste nosili jednu bebu. Prehrana u trudnoći ima vrlo važan utjecaj na ishod trudnoće, posebno tjelesnu masu novorođenčeta.


Bebe s niskom porođajnom težinom izložene su većem riziku od iznenadne smrti i teškoća u razvoju, a takvu djecu najčešće rađaju neuhranjene majke. Zato se u trudnoći neophodno pravilno hraniti. Kako se ne ugojiti u trudnoći previše.


Dijete u trudnoći su apsolutno zabranjene, sve što možete da uradite jeste da povedete računa o zdravoj i balansiranoj ishrani. Mnoge žene kada ostanu u drugom stanju pored neizmerne sreće, budu i zabrinute zbog promene kilaže. Trening mišića, koji bi učinio porođaj lakšim, nažalost ne postoji. Ako se pre trudnoće niste bavili sportom, najbolje bi bilo da vam lekar preporuči koja je sportska aktivnost za vas najbolja. Uvek imajte mere kada vežbate, jer u trudnoći ne treba ni u čemu da preterujete.


Mršavljenje u trudnoći tema je brojnih rasprava kako prehrambenih tako i medicinskih stručnjaka. To se posebno odnosi na žene koje su bile pretile prije trudnoće (visok BMI) ili su na samoj granici pretilosti. U nekim novijim istraživanjima došlo se do zaključka da smanjen unos kalorija tokom trudnoće može da dovede do rađanja djece koja kasnije u životu imaju problem sa gojaznošću. Rođenje djeteta jedan je od najvažnijih događaja u životu zene pa je važno da se dobro tjelesno i duševno pripremi. Ako je zaista nužno da smršavi, to se provodi isključivo prije trudnoće.


Većina žena kaže da će se ionako udebljati dok nosi dijete pa će poslije biti vremena da se jednim udarcem ubiju dvije muhe. Ako ste odlučili da zdravije živite i da vam dijetalna ishrana bude u fokusu, naoružajte se strpljenjem i upornošću. Dakle, ukoliko niste imali problema sa povraćanjem, u periodu do 12. Drugo tromesečje U iduća tri meseca očekujte porast telesne mase za od ukupnog povećanja težine u trudnoći. Normalno idem na kontrole i sve je hvala Bogu ok.


Tako da mislim da u trudnoci sme da se mrsavi, naravno zdravo i uz pratnju lekara. Ja se u pocetku nisam zdravo hranila, nisam vodila racuna sta jedem i doslo je do toga da sam dobila trudnicki dijabetes, tako da bih savetovala sve buduce mame da malo povedu racuna, mada sve zavisi i od metabolizma. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču. Za nastavak kliknite U redu.


Grčkoj, Egiptu, Maloj Aziji i Starom Rimu. Laz je kada kazu da trudnica mora jesti za dvoje. Treba li jesti za dvoje?


Beba koje se razvija u vama toliko je sitna da dnevno treba uneti tek tristotinak kalorija više nego pre trudnoće, i to tek od drugog tromesečja. Trudnica bi zapravo trebalo da dobije na težini onoliko koliko zajedno teže plodova. Povraćanje Prvo pravilo je omogućiti bolesniku da povrati, a ne sprečavati ga, jer povraćanjem organizam pokušava da izbaci otrovne materije. Posle toga, bolesniku treba dati malo jabukovog sirćeta ili soka od limuna u čaši vode. Nekoliko sati ne jesti i ne piti ništa.


U uvodu smo već napomenuli, ako se ova infekcija ne leči odmah tj. Stoga je gastritis dijeta potrebna svima vama koje već neko vreme prati težina u želucu nakon jela , pa se bez prevelikog razmišljanja trebate opredeliti za ovaj korak. Nek nist ne radi sam nek sjedi i jede, ja dobila par kila sjedeci citav dan za kompom jer sam mislim sta cu pojest slatko i da tri put na dan jesti i izmedju a navecer kasno takodjer ako moze slatko, ja sam mazala po dve tri snite erokrema prije spavanja a sad gledam kako cu omrsaviti.


Kafu ne pijem,umjesto nje caj! I ja sam uvek bila vrlo vitka, takodje nervozna i dosta sam pusila. Ovo ne mogu da potvrdim. Cak i nakon sto sam prestala da pusim, nisam se ugojila. Ne smete jesti puno slatkog,grickalica i sto je najbitnije nocu NIKAKO.


Pre trudnoce sam imala kg pre. Sadrži i proste šećere, ali ne izaziva skok šećera u krvi. U njemu nalazimo i melatonin, upravo onu supstancu koja se koristi protiv nesanice i poremećaja sna. Visoka sam 170cm,a imam kg,tj. Kao devojka sam imala oko 60kg,ali sam posle.


Porodila sam se pre god. Anemicna sam i dobila sam psorijazu,hormoni su poludeli i ugojila sam se. U trudnoci sam bila jako vitka a posle trudnoce haos. Zbog psorijaze neznam sta smem a sta ne ,kao i zbog anemije.


Bez obzira koliko se dobro pripremite za trudnoću, možda nećete biti u mogućnosti da ispratite sve promene u vašem organizmu koje donosi trudnoća. Tokom prvog trimestra (prva tri meseca posle vaše poslednje menstruacije), ove promene će pomoći vašoj bebi da se razvije i pripremi vaše telo da neguje bebu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts