Montag, 16. November 2020

Hormonmentes spirál

Hormonmentes spirál

Machen Sie ein Vermögen ohne Investitions- oder Technologieerfahrung. Spirál és hormonális spirál. IU IUCD néven is megtalálhatod (az Intrauterin Contraceptive Device, méhen belüli fogamzásgátló eszköz angol elnevezés rövidítése).


Ezekről még nem írtam részletesebben, mert fel sem vetődött, hogy ezt a fogamzásgátló eszközt válasszam. A spirálok új generációja - Válts hormonmentesre most! Ez Magyarország első, hormonmentes fogamzásgátlási eszközökre specializálódott webáruháza és termékenységtudat-oktatásra szakosodott oldala.


A peteérést nem befolyásolja: a spirál rézionokat bocsát ki, amelyek lelassítják a spermiumokat, és szinte lehetetlenné teszik a mozgásukat a méhen belül, meggátolva ezzel a megtermékenyítést. Azonban bármely korábbi időpontban is úgy dönthet, ha például terhességet tervez vagy akár más okból is, hogy nem szeretné tovább használni a MelbeaGold spirált fogamzásgátlási céllal. Ebben az esetben, teljes mértékben ártalmatlan, hogy a MelbeaGold spirál a javasolt használati idő lejárta előtt eltávolításra kerül. Nem tartalmaz hormonokat, hatása – a hagyományos rézalapú spirálokhoz hasonlóan – kizárólag réztartalmában rejlik, amely bizonyítottan hatékony és biztonságos fogamzásgátló. A hüvelyi, hormonmentes fogamzásgátló film huszonegynéhány évvel ezelőtt egy magyar orvos találmánya volt, majd az eszköz új, korszerű formában Amerikából tért vissza.


A hormonális spirál segítségével megelőzhető, illetve kezelhető az abnormálisan erős menstruáció, az endometriózis, a dysmenhorrea (vagyis amenstruációhiánya). A hormonális spirál jelentősen csökkenti a miómák, ciszták kialakulásának esélyét, illetve a már kialakult miómák növekedését is gátolja. Anyagukat tekintve készülhetnek műanyagból, rézből és nemesfém ötvözetből. Módszerüket nézve pedig két nagy csoportjuk létezik: a hormonmentes és a hormonális spirálok. Pharmatex vény nélkül kapható, benzalkónium-klorid hatóanyagot tartalmazó, hormonmentes , helyi hatású fogamzásgátló gyógyszercsalád.


Megfelelő feltételek mellett, illetve előkészítés után nőgyógyász helyezi fel, és rendszeres ellenőrzés mellett akár több évig is a méhben maradhat. A szabadalommal védett MelbeaGold spirálok hatóanyaga arany-réz ötvözet tartalmú huzal, melynek réz aktív anyaga a mélyebb rétegeiben. Ha ez a gondolat önmagában nem is zavar, akkor is számolnod kell azzal, hogy a spirál mellékhatása erősebb vérzés, alhasi görcsök, sőt méhen kívüli terhesség is lehet.


A már jól ismert és közkedvelt arany-réz ötvözetű spirál előnyeit egy szabadalmaztatott újítás révén tovább erősítik. A hormonmentes MelbeaGold spirálok képviselik az egyik legújabb fejlesztést ezen a területen. A Pharmatex hormonmentes , helyi hatású fogamzásgátló gyógyszercsalá vény nélkül kapható a patikában. Az egyéni igényekhez igazodva négy különböző formában kapható: hüvelykúp, hüvelykrém, lágy hüvelykapszula és hüvelytabletta.


Hollandiában élek ezért a berakatás valószínűleg nem jelentene problémát de ezt hallom, hogy meddőséget kozhat. Hormonmentes spirál betételén gondolkoztam, de még nem szültem. Nekem volt egy nem sikerült terhességem ami végül abortusszal végződött. Mivel a spirált inkább már szülés utáni fogamzásgátlónak javasoltuk, igen nagy várakozás övezte az alacsony hormontartalmú és kisméretű méhen belüli eszköz bevezetését. A különféle hormonmentes fogamzásgátló módszerek hatékonysága azonban eltér egymástól és egyesek használata több odafigyelést igényel.


A Jaydess megjelenésével a hagyományos hormonmentes spirálok mini változatának megfelelő eszközt kapjuk kézhez a hormonális eszközök között! A korábban a hormonális hurkokról olvashatóak érvényesek a Jaydessre és a Mirenara is, de a Jaydess 28x30x1. Azt azért le kell szögeznünk, hogy a módszert a legnagyobb jóindulattal sem neveznénk megbízhatónak : még ha általában rendszeres is a cikluso 2-napnyi csúszás bármikor előfordulhat, a spermiumok pedig a hüvelyben szintén képesek akár napokig is életben maradni. Fent már említettük a hormontartalmú spirált, ennek van egy testvére, a hormonmentes spirál.


Ez is roppant hatékony fogamzásgátló eszköz, amit a nőgyógyász csak felhelyez a méhbe és ez után csak az évenkénti kontroll idején kell foglalkozni vele. Tartós kapcsolatban élő, már szült nőknek ideális választás. Igaz, imádom őt, de jobb lett volna, ha kicsit később kopogtat a gólya vele, bíztam a spirálban.


Sőt pár éve is teherbe estem a normál spirál mellett, de az a baba elment. Működési mechanizmusa miatt az abortuszellenes szervezetek és egyházak nagy része úgy véli, a hormonmentes spirál használata nem megelőzés, sokkal inkább terhességmegszakítás. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.


Emiatt fontos tisztán látni, hogy ebben a korban milyen fogamzásgátlási módszerek használhatóak biztonsággal. Kelemen Csaba endokrinológus-nőgyógyász összegyűjtötte nekünk a legfrissebb szakmai ajánlások alapján mindazt, amit a hormonmentes és hormonális fogamzásgátlásról tudni érdemes. Orvosommal a spirál mellett döntöttünk. Tapasztalatokra és ajánlásokra vagyok.


Hormonmentes spirál

A felhelyezést és az eltávolítást kizárólag szakorvos végezheti. A spirál általában olyan nőknek ajánlott, akik már szültek. A hosszútávon (akár évig) is biztonságos és hatékony hormonmentes méhen belüli fogamzásgátlók választéka a réztartalmú spirál után egy újabb lehetőséggel bővült hazánkban: több nyugat-európai ország után Magyarországon is forgalomba került a Rézgyöngy elnevezésű eszköz. A méhen belüli fogamzásgátló eszközök (spirálok) felhelyezése a napjainkban rendelkezésre álló fogamzásgátlási módszerek egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb módja.


Azoknak ajánlott, akik tartós párkapcsolatban élnek és hosszú távú megoldást nyújtó, hormonmentes lehetőségre vágynak. Miért érdemes a hormonmentes MelbeaGold spirál mellett dönteni? Nálam a hormonmentes spirál használata meg sem közelíti az abortusz fogalmát. Akinek azonban ez a kettő egy és ugyanaz, az válasszon más alternatívát az esetleges terhesség elkerülésére. Az eszköz felszínéről kioldódó fémionok (arany, ezüst, réz) fokozhatják biztonságát, ám nagyjából ötévente célszerű cserélni.


A humán papilloma vírussal összefüggő rosszindulatú daganatok nagy veszélyt jelentenek: közéjük soroljuk a méhnyakrákot, valamint a hüvely- és. Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts