Montag, 17. Februar 2014

Lov na divlje svinje

Lov na divlje svinje

Lov na divlje svinje prigonom sa psima. Lovci Bernard Vukas i Zoran Lukić, snimatelj Antun Džaja - Bosanac. Dio jednog od komercijalnih filmova o pogonskom lovu na divlje svinje u hrvatskim lovištima. VIDEO: Najbolje scene iz lova na divlje svinje objavio LovciBalkana.


Karabini su dobar izbor za lov divlje svinje sa čeke, i za takav lov je potrebno da je puška upucana na udaljenosti od 1– 2metara. Lov je dio mog zivota :-) Neprofitna organizacija. Hrvatski Lovci - Croatian hunters. One nemaju gde sada da idu, veoma su uplašene, ali nisu opasne po ljude. Za neke od njih, prvo takvo lovačko iskustvo.


Ovo je slika iz ranijih godina. Meni posebno drag lov jer sam pored uspesnog odstrela imao i dovoljno samokontrole da ne pucam na dve krmace. Cekao sam svinje kod napustenog sljivara. Kada su usle u sljivar i pocele da rade posao sam na njih. Medjutim,kako je teren bio obrastao trnjem,nisam mogao da ih uocim iako sam nekoliko puta palio lampu.


Nud imo Vam lov na divlje svinje dočekom sa visoke čeke preko cijele godine (u skladu sa lovostajom). Lov se organizira u lovištu u blizini grada Slatine u Virovitičko podravskoj županiji. Kako se divlja svinja na ovim prostorima najčešće lovi čekanjem, od velike je koristi znati kako izgledaju tragovi divlje svinje.


Na taj način ćemo moći da utvrdimo kuda se kreće i gde se zadržava. Za zaštitu dvorišta veoma je važno da ne ostavljate hranu napolju, i da imate uključeno nešto od uređaja, može biti dovoljno i samo prskalica sa senzorom pokreta. Da za lov na svinje je ili cekanje ili sto vise dobrih gonica potrebno koji su istrenirani bas za tu vrstu divljaci. Gonic koji ide i na zeca nece ti doneti bas puno jern neznas dali si naiso na svinje ili na zeca lisicu ili slicno. Rezultat 40-godišnjeg iskustva u lovu na divlje svinje sakupljene su u ovoj knjizi , bogatoj slikama , koja će mnogima biti od velika pomoć pri susretu sa divljim svinjama.


Knjiga će sigurno veseliti lovce na divlje svinje , jer potvrđuje njihova vlastita iskustva i ispunjava ih novim poticajima. Prošle godine je na ovaj datum bila temperatura koja se u ovom lovištu spustila na minus stupnjeva, uz jaku buru, da bi ove godine bila nevjerojatnih stupnjeva. Slavonije da se daju u lov na divlje svinje , najverovatnijim uzročnicima štete.


Lov divlje svinje pogonom i prigonom se organizuje za grupe od tri do lovaca. Obučenost pasa samo za lov divljih svinja nužna je kako oni ne bi uznemiravali druge vrste divljači. Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su lovili divlje svinje , V. Od zadobijenih povreda P. Vremenko poseduje čak i privatni manastir, u kome čuva vrednu kolekciju ikona. U slobodno vreme voli da otputuje na svoje imanje van Moskve i uživa u lovu na medvede i divlje svinje , podrazumeva se, uz velike količine votke. Lovacka oprema i lovacki psi.


Lov na divlje svinje

Kuda idu divlje svinje 3. Lovačko oružje i oprema za lov :-D. Period parenja divlje svinje odvija se od polovice studenoga do početka veljače. Vabilica divlje svinje Hubertus 2Vabilica divlje svinje Hubertus 2napravljena je od prirodnog drveta i od pvc creva. Izuzetno praktična lovačka pištaljka koja oponaša zov divlje svinje. Ova vabilica proizvodi kvalitetan zvuk, to jest, jak i prirodan.


Odlična sprava za svakog lovca na divlje svinje. Novi lovački DVD domaće proizvodnje, o lovu na vepra u Srbiji i Republici Srpskoj, na terenima Nacionalnog parka Sutjeska, u lovištu Hrastovača, u okolini Kruševca, na Staroj i Suvoj planini, kao i na Svrljiškoj planini. Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti. Na zagrijanoj masti propržiti sitno sjeckani luk i brašno, pa kada se sve lijepo zarumeni, staviti u lonac s mesom.


Lov na divlje svinje

Prema potrebi doliti vode (ali paziti da paprikaš ne bude rijedak), kratkotrajno kuhati i servirati sa zelenom salatom. Divlje Svinje shared a link. Paprikaš od divlje svinje poslužiti uz kvalitetno crno pivo. Međutim ovde bi preporuka bila da se uzme veći kalibar nego kad je u pitanju puška za lov sa čeke.


Takođe još jedan kalabir o kojem se može razmisliti jeste. Poziv iz LU ”Naretak” u lov na divlje svinje se ne odbija. Ovaj put je domaćin Lovna grupa Rosulje. Vrlo hladno jutro, na prilazu Kostajnici, termometar pokazuje - još i magla, ali čim smo se spustili do samog grada, pojavljuje se sunce.


Na samom početku sezone, lovcima mnogo toga nije išlo na ruku. U bugarskom lovištu Bukowez sa grupom danskih lovaca u dvodnevnom lovu na divlje svinje.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.

Beliebte Posts